Вести

“Светецот заштитник“ на Кирил Манев

Промовирана книгата “ Светецот заштитник“ од авторот Кирил Манев.

Повеќе...

Каде се сокри музиката од Макфест?

Заврши првата фестивалска вечер на Макфест.Од музика немаше музика, од песна нео стана песна, но затоа имаше гонење со фалшеви и плагијаторство.

Повеќе...

Нова промоција на книга од колегата Кирил Манев

Во чест на Националниот празник на македонскиот народ 11 октомври, на 10 октомври(вторник) во 11 часот, во малата сала на хотелот „ Оаза“ во Штип, ќе биде промовирана автобиографската книга на Кирил МАНЕВ „Светецот -заштитник“.

Повеќе...

Смилков со изложба во Прилеп

Штипскиот скулптор Никола Смилков во Прилеп ќе има изложба.

Повеќе...

Кеба приведен.

Драган Којиќ – Кеба, по професија пејач, по функција свекор на Северина е приведен во Безбедносно инфомативната агенција на Србија.

Повеќе...

Брена со алкохол во крвта

Лепа Брена една од најголемите музички ѕвезди на бивша Југославија, не претпостауваше дека неколку чаши вино, ќе ја чинат одземање на возачка дозвола.

Повеќе...

Недела на германскиот филм

Годинава, Неделата на новиот германски филм во Штип ќе се одржи од 23 до 27 октомври, со проекции во Мултимедијалниот центар на УГД.

Повеќе...

“Зошто не се јавуваш“ е стартот на Макфест

32-то издание  на Фестивалот на забавни мелодии “Макфест ќе го отвори “Зошто не се јавуваш“ од авторите Никола Австовски и Елвир Мекиќ, а ќе ја отпее Огнен Здравковски.

Повеќе...

“Маша и нејзината волшебна приказна“

Во рамки на фестивалот на песни за дева вечерва уште една претстава на програма. Ќе биде одиграна претстава “Маша и нејзината волшебна приказна“.

Повеќе...

Опера се играше на сцена, во партерот се играше какафонија

Со изведба на преставата “Опера на шумските животни“ во продукција на Македонската опера и балет започна петото издание на Фестивалот на претстави за деца.

Повеќе...

Макфест Press во “Порта Македонија“

Во среда на 27-ми април во Порта Македонија во Скопје, Фестивалот на забавни мелодии ќе ја има првата прес конференција пред одржувањето на Фестивалот.

Повеќе...