Вести

СЕ СЛУЧИ УБАВИНА

За вкусевите велат не треба расправа.Истенчениот вкус треба да се подржи и афирмира, во секоја област па така и во сферата на музиката и забавата.

Повеќе...

Успешен концерт на Перо Цаца

Штип беше домаќин на концертот на познатиот пејач на песни на влашки јазик Перо Цаца.

Повеќе...

Владимир Дојчиновски нов уметнички директор на Макфест

Владимир Дојчиновски е новиот уметнички директор на Фестивалот на забавни мелодии Макфест.

Повеќе...

Дом на млади за Ацо Шопов

Дом на млади ќе ги одбележи 36-те години од смртта на бардот на македонската современа поезија, револуционер, академик и дипломат, штипјанецот Ацо Шопов.

Повеќе...

Премиера на “Со вкус на овошен сладолед“

Утре на сцената на Српско народно позориште “Dobrica Milutinović “во Сремски Карловци – Република Србија, премиерно ќе биде одиграна претставата “Со вкус на овошен сладолед“ од Трајче Кацаров во режија на сропскиот режисер Драган Јовичиќ, - Јовиќ.

Повеќе...

Комедија со Стојан Матавуљ

Во организација на Заедницата на Хрватите во Штип, утре на сцената во Домот на културата ќе биде одиграна комедијата “Пилинг на мозокот“.

Повеќе...

Велигденски веселби до 3 часот наутро

Согласно Одлуката за продолжување на работното време на угостителските објекти, за време на Велигденските празници на сите угостителски објекти им се продолжува работното време за два часа во деновите:

Повеќе...

Прва награда за флејтистката Тамара Лазарова

Флејтистката Тамара Лазарова, студентка на Музичка академија при Универзитет „Гоце Делчев“, освои прва награда на Меѓународниот натпревар „Полихимнија“ во Скопје, кој се одржа во Даут-пашин амам во Скопје.

Повеќе...

Награди “Јазикот и неговата комуникациска моќ“

Утре ќе се одржи свеченон доделување на наградите од конкурсот за најдобар есеј/цртеж од конкурсот насловен како „Јазикот и неговата комуникациска моќ“.

Повеќе...

Страдална седмица

Последната седмица пред Велигден (Пасха) е Страдална или Страстна седмица, Седмица на маките (страст е црковно-словенски збор и значи: мака, страдание).

Повеќе...

Среќен Светски ден на театарот

Светскиот ден на театарот 27ми Март во Штип ќе биде одбележан преку гостување на Турскиот театар .

Повеќе...