Вести

Youth festival во Дом на млади

Во Дом на млади  од денеска па до утре 24 часот ќе се одвива младински фестивал.На фестивалот ќе учествуваат дваесетина диск џокеи од Штип, Македонија и регионот.

Повеќе...

Народ кој се моли на Лукас, Цеца, Дара и ним слични

Не помогнаа ниту историските факти за прва опера, не помогна ниту тоа што повеќе од 3 децении во Штип се организа Макфест, не помогна ниту тоа што Штип има музичко училиште, не помогна ниту тоа што има во Штип музичка академија.Не помогнаа ниту институциите од културата и уметноста.

Повеќе...

Дојчиновски со идеи за подобар Макфест

Владимир Дојчиновски е новиот уметнички директор на Макфест.Дојчиновски и припаѓа на таканаречената помлада генерација на автори и продуценти од Македонија.

Повеќе...

Расправа за музичка продукција

Дом на млади ќе биде домаќин на јавната расправа  што ја покрена советникот на премиерот Заев за култура  Цветанка Ласкова,како  и познати  автори и стручњаци од оваа област,предлагачи на моделот за рестартирање на Музичката продукција на МРТ, меѓу кои се проф.Живоин Глишиќ, Славе Димитров, Будимка Имери, Кире Костов, Љупчо Мирковски.

Повеќе...

СЕ СЛУЧИ УБАВИНА

За вкусевите велат не треба расправа.Истенчениот вкус треба да се подржи и афирмира, во секоја област па така и во сферата на музиката и забавата.

Повеќе...

Успешен концерт на Перо Цаца

Штип беше домаќин на концертот на познатиот пејач на песни на влашки јазик Перо Цаца.

Повеќе...

Владимир Дојчиновски нов уметнички директор на Макфест

Владимир Дојчиновски е новиот уметнички директор на Фестивалот на забавни мелодии Макфест.

Повеќе...

Дом на млади за Ацо Шопов

Дом на млади ќе ги одбележи 36-те години од смртта на бардот на македонската современа поезија, револуционер, академик и дипломат, штипјанецот Ацо Шопов.

Повеќе...

Премиера на “Со вкус на овошен сладолед“

Утре на сцената на Српско народно позориште “Dobrica Milutinović “во Сремски Карловци – Република Србија, премиерно ќе биде одиграна претставата “Со вкус на овошен сладолед“ од Трајче Кацаров во режија на сропскиот режисер Драган Јовичиќ, - Јовиќ.

Повеќе...

Комедија со Стојан Матавуљ

Во организација на Заедницата на Хрватите во Штип, утре на сцената во Домот на културата ќе биде одиграна комедијата “Пилинг на мозокот“.

Повеќе...

Велигденски веселби до 3 часот наутро

Согласно Одлуката за продолжување на работното време на угостителските објекти, за време на Велигденските празници на сите угостителски објекти им се продолжува работното време за два часа во деновите:

Повеќе...