Вести

Врачени наградите за новогодишни декорации

Во кабинетот на градоначаланикот Благој Бочварски денеска беа врачени признанијата и наградите за најдобрите новогодишни декорирања.

Повеќе...

Новогодишен концерт на изворни инструменти

Новогодишниот концерт на Музичката академија при УГД годинава се одржува вечерва со почеток во 19.30 часот, во Концертната сала на Музичката академија, а во центарот на вниманието ќе бидат традиционалните македонски музички инструменти.

Повеќе...

“Едноставен пејзаж“

Денеска во изложбениот салон “Фоаје“ беше отворена првата самостојна изложба на академскиот сликар Марија Мицова Гацова од Кочани, со наслов “Едноставен пејзаш“.

Повеќе...

Претстава за сите што биле,се` или ќе бидат на училиште

Вечерва премиера, или праизведба на текстот “Енци менци одделенци“ од Трајч Кацаров.Претставата е  наменета за ученици и млади, во коja доминира лирскиот елемент.

Повеќе...

Енци Менци-праизведба

Драмското студио  при Домот на културата “Ацо Шопов“ утревечер на сцена “100“, премиерно ќе ја одигра претставата “Енци менци одделенци“ од Трајче Кацаров.

Повеќе...

Премиерен концерт на “Градски дувачки оркестар“

Градскиот дувачки оркестар утре вечер во градскиот мултимедијален центар  ќе го одржи својот концерт првенец.

Повеќе...

Дамјан Стојановски тужи бугарски дискографски куќи

Фолк пејачот Дамјан, кој е син на легендарниот музичар Војо Стојаноски ќе тужи бугарски дискографски куќи.

Повеќе...

“Умри машки“

Народниот театар од Штип задутре ќе има премиерa.

Повеќе...

Книжевен портрет на Ристо Лазаров

Утре на пладне во Домот на културата “Ацо Шопов“ ќе се одржи книжевен портрет на штипскиот автор Ристо Лазаров.

Повеќе...

Каде се парите од фондацијата “Сергеј Михајлов“

Пред некој ден беше извршена промоција на монографијата  за Сергеј Михајлов, од неодамна починатиот автор и истражувач Кирил Петров.

Повеќе...

Време е за елките

“Џиџимиџарниците“ како и хипермаркетите, па дури и онлајн продавниците веќе нудат вештачки елки како и новогодишни украси.

Повеќе...