Вести

ТЕЛЕКАБЕЛ-КВИЗ

Премиерата на емисијата "Тесла: Тајната на смртта на Тесла" е на Discovery Channel на 27-ми јануари во 21 часот а ние подготвивме едно прашање за сите Вас и тоа гласи:

Повеќе...

Хит претстава “Енци-менци одделенци“

 “Енци – менци, одделенци“ е вистински тетарски хит во Штип.

Повеќе...

Теона снима филм во Штип по вистинска случка

Во Штип почна да се снима „Господ постои нејзиното име е Петрунија“, петтиот игран филм на Теона Стругар Митевска.

Повеќе...

Нема леб преку погача

Македонската радио телевизија ќе ги поништи двата конкурси од 2017 година за финансирање на песни според Законот за поддршка на домашната музичка продукција.

Повеќе...

Василица е ...

Утре верниците кои времето го сметаат по јулијанскиот календар ќе ја чекаат новата година.

Повеќе...

“Енци менци одделенци“ во Кочани

Драмското студио “Р“ при Домот на културата “Ацо Шопов“ ќе ја има првата реприза по успешната премиера на претставата “Енци менци одделенци“.

Повеќе...

„Обликот на водата“најблиску до британскиот оскар

Филмот „Обликот на водата“ на Гилјермо дел Торо води според бројот на номинации за наградите на Британската академија за филм (БАФТА)…

Повеќе...

“Кентаур“ концерт во Дом на млади

Вечерва во Дом на млади, а во чест на 22-те години од излегувањето на албумот првенец, концерт ќе одржи групата Кентаур.

Повеќе...

Умрени-родени

Минатата година во акушерското одделение се родени 929 бебиња.

Повеќе...

Концерт - Кентаур

Задутре во Дом на млади, а во чест на 22-те години од излегувањето на албумот првенце, концерт ќе одржи групата Кентаур.

Повеќе...

Кркачко пијачки прослави како да е крај на светот

Овој народ апокалиптично го доживува испраќањето на старата и дочекот на новата година.

Повеќе...