Вести

Утревечер , ораторска вечер

Правниот факултет при УГД и Клубот на оратори е организатор на традицоналнаната ораторска вечер.

Повеќе...

Фолклорен фестивал “Четр‘се

Културно уметничкото друштво Ристо Донев учителот е организатор на меѓународен фоклорен фестивал “Четр‘се 2018“.

Повеќе...

УГД учествува на Денови на македонска музика

Фестивалот „Денови на македонска музика“ е најголемиот саем на македонското музичко творештво и вистински промотор на новата музика, а годинава се одржува по 41. пат, од 22 март до 5 април.

Повеќе...

Изложба на студенти од ликовна академија

Во изложбениот салон фоаје на Домот на културата “Ацо Шопов е отворенa изложба на дела од студенти на ликовна академија.

Повеќе...

Џем сејшн во Дом на млади

Дом на млади ја отвора музичката сезона.Вечерва во институцијата за млади и сите што се чувствуваат млади, ќе се одржи џем сејшн.

Повеќе...

Спомен на сувенирницата

Има сигурно повеќе од 5 години како во центарот на градот Министерството за култура плесна објект, кој требаше да биде продавница на сувенири.

Повеќе...

Изложба на Христо Петрески

Денеска во НУ-УБ ,,Гоце Делчев“ во Штип беше отворена самостојна ликовна изложба на Христо Петрески.

Повеќе...

Черлиз качи 15 килограми на совршеното тело

Една е од најубавите, и највредните актерки, која е позната и по совршено извајаното тело.

Повеќе...

Зголем морталитет

32 града од Македонија вклучително Штип, во последниот квартал од ланската година регистрира зголемен морталитет.

Повеќе...

10 реприза на “Енци Менци одделенци“

Драмското студио “Р“ ја изведе десетата по ред реприза на претставата за млади “Енци Менци одделенци“.

Повеќе...

Се бара уметнички директор

Макфест бира нов уметнички директор.Фестивалот на забавни мелодии Макфест,односно општината Штип распиша јавен конкурс за избор на уметнички директор на најстарата забавно музичка манифестација во Македонија Фестивалот Макфест.

Повеќе...