Вести

Културен бран бие најмногу во Гостивар

Министерството за култура по долго чекање ја објави листата на одбрени проекти од конкурсот “Нов културен бран“.

Повеќе...

Најдоброто “Чекачот“ со извонреден прием во Тузла

Во Тузла Босна и Херцеговина, се одржа фестивалот “Позориште без граница“, на овој реномиран фестивал кој се одржува речиси две децении, учествуваше најдобрата театарска претстава од Штип „Чекачот“.

Повеќе...

“Кркаме“, Enapril, Mtaformin и Diazemap.

Најкористени лекови во Македонија се апчињата за срце, дијабет и за смирување.

Повеќе...

Кривични за измамник

Секторот за внатрешни работи Штип поднесе кривична пријава против З.И.(57) од Штип, за сторени две кривични дела „измама“.

Повеќе...

Тузла го чека “Чекачот“

Монодрамата “Чекачот“ ќе биде одиграна во Тузла Босна и Херцеговина.

Повеќе...

Кому парите за невладините

По пет месеци од распишувањето на објавата за доделување на средства за проекти на невладиниот сектор,од буџетот на оппштината.Денеска конечно општината ги објави резултатите од овој конкурс.

Повеќе...

Спомен плоча за првата опера во Македонија

Колку убаво звучи во Штип 1925 година е поставена првата опера во Македонија.

Повеќе...

Размрдај се...

В сабота, 25 август невладини организации, со поддршка на локалната самоуправа , организираат една убава акција во паркот на кај безистенот во 11 часот во Штип.

Повеќе...

Дом на млади-работилница за сувенири

Штип прозорецот е единствено место во градот каде тој дух и изглед ќе го негува преку автентични сувенири ,слики, пејсажи и различните начини на живот.

Повеќе...

Штип слави 85 години кошарка без екипа

На 27-ми овој месец во Штип ќе бидат одбележани 85 години од првиот кошаркарски натпревар во Македонија одржан 1933 во Штип.

Повеќе...

Замандалено.Не вознемирувај , годишен одмор!

Центарот за култура “Ацо Шопов“ е на колективен годишен одмор.

Повеќе...