Вести

“Недоразбирања“ на сцена во Домот на културата

Дали мислите дека светот не е роден од капка иронија? Да, светот е роден од капка иронија, во кое човештвото е само еден од неговите подбиви.

Повеќе...

24 лица возеле со алкохол, а некои и под наркотици

За еден ден, полицијата проверила 90 , а открила 24 пијани возачи.

Повеќе...

Македонска рок енциклопедија

Македонската рок музика добива капитално дело во „Македонска рок енциклопедија“, која вечерва, е промовирана на платото пред Младински културен центар во Скопје.

Повеќе...

Штипјанец има Гибсон вредна над 20.000 долари

Светски познатата компанија произведувач на гитарите Гибсон поднесе барање за стечај заради реорганизација на работниот модел, со новите сопственици, своите кредитори.

Повеќе...

Добро мрачно утро џезери!!!

Денеска е светски ден на џез музиката.

Повеќе...

Youth festival во Дом на млади

Во Дом на млади  од денеска па до утре 24 часот ќе се одвива младински фестивал.На фестивалот ќе учествуваат дваесетина диск џокеи од Штип, Македонија и регионот.

Повеќе...

Народ кој се моли на Лукас, Цеца, Дара и ним слични

Не помогнаа ниту историските факти за прва опера, не помогна ниту тоа што повеќе од 3 децении во Штип се организа Макфест, не помогна ниту тоа што Штип има музичко училиште, не помогна ниту тоа што има во Штип музичка академија.Не помогнаа ниту институциите од културата и уметноста.

Повеќе...

Дојчиновски со идеи за подобар Макфест

Владимир Дојчиновски е новиот уметнички директор на Макфест.Дојчиновски и припаѓа на таканаречената помлада генерација на автори и продуценти од Македонија.

Повеќе...

Расправа за музичка продукција

Дом на млади ќе биде домаќин на јавната расправа  што ја покрена советникот на премиерот Заев за култура  Цветанка Ласкова,како  и познати  автори и стручњаци од оваа област,предлагачи на моделот за рестартирање на Музичката продукција на МРТ, меѓу кои се проф.Живоин Глишиќ, Славе Димитров, Будимка Имери, Кире Костов, Љупчо Мирковски.

Повеќе...

СЕ СЛУЧИ УБАВИНА

За вкусевите велат не треба расправа.Истенчениот вкус треба да се подржи и афирмира, во секоја област па така и во сферата на музиката и забавата.

Повеќе...

Успешен концерт на Перо Цаца

Штип беше домаќин на концертот на познатиот пејач на песни на влашки јазик Перо Цаца.

Повеќе...