Вести

Весел експлозив-Дедо Мраз подарок , казна 500 евра

Лице кои неовластено пука од огнено оружје, употребува пиротехнички средства или сличен експлозивен или лесно запалив материјал, или на сличен начин го нарушува мирот и безбедноста на граѓаните ќе му биде казнето со  глоба во износ од 200 до 500 евра во денарска противвредност.

И додека се чекаат првите казни, градот почнува да татнее од пукотници на петарди и друг таканаречен весел експлозив.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter