Вести

Центарот за култура не е умрен, не се знае кога

Поради неорганизираност и блокирана сметка на Домот на културата „Ацо Шопов“ во Штип, кој беше организатор и во чија сала се одржуваше театарскиот фестивал за деца „Малиот принц“ , годинашново шесто издание нема да се одржи.

Згаснувањето на фестивалот се случува само по пет години негово постоење.Домот на културата во Штип е со блокирана сметка затоа што имало судски побарувања од поединци кои како режисери кои давале услуги на Домот, а за тоа не биле исплатени. А, во центарот сите чекаат да добијат нов директор. Чекаат и продолжуваат да не работа. Навистина луѓе кои светот го гледаат со поинаква уметничка призма, треба да се срамуваат што не работат, а земаат плата.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter