Вести

“Театар во куфер“ на прес во Скопје

Во Скопје Дом на млади организираше конференја за печатот радиото и телевизијата, на која  беше промовиран првиот Меѓународен театарски фестивал со наслов “Театар во куфер“.

Беше истакнато дека со овој фстивал театарот се враќа на една од основните негови карактеристики да се доближи до публиката.Публиката во Штип ќе вде шест театарски претстави, дел од нив се носители на награди, а фестивалот го отвора Дрдафт театар од Тузла босна и херецеговина на 9-ти ноември со изведба на претставата “Европејци“.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter