Вести

Офенбах на македонски

Во Дом на млади  беше одиграна  операта “66-ка“ од  Жак Офенбах.

Тоа е Комична опера во еден чин и за прв пат е поставена во Македонија и  за прв пат се игра на македонски јазик.Режијата е на Љупка Јакимовска, пијано придружба маестро Иван Еминовиќ со професионалната солистичка екипа составена од Јане Дунимаговски, Полина Тасева и Невен Сиљановски.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter