Вести

Press како во најубавите години на Макфест

Фестивалот на забавни мелодии Макфест, ја имаше воведната прес конференција пред неговото одржување.

Познато е дека имаше извлекување, и кој кога ќе настапи, тоа што треба да се знае е дека прес конференцијата мина во исклучително добра атмосфера.Атмосфера која го красеше Фестивалот во најубавите години.Дружба на новинари учесници автори. Убава атмосфера во која учествуваа и  поголемиот број на уметнички раководители на Макфест, како Кристиијан Габроски, Валентино Скендеровски, Владимир Дојчиновски, Љупчо Мирковски.со нив беа и ветераните автори:Ванчо Димитров, Григор Копров , Кире Костов, па и авторите од сега средната генерација, како Дарко Тасев, Дарко Димитров, Весна Малинова, Роберт Билбилов, Ристо Самарџиев.Сите тие беа патоказ за младите генерации:Лина Пејовска, Христијан Проданов,Сара гигова, Огнен Здравковски, Симона Поповска, Барбара , но и за сите учесници. Така му лични на Макфест, за кого сите се сложуваат дека е единствената манифестација која успешно се носи со музичките предизвици.

ПОВЕЌЕ НА  www.makfest.mk

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter