Вести

Распеани срца 23-то издание

Утре во Штип ќе се одржи Фестивалот на песни за деца “Распеани срца“.

Овој фестивал по “Златно славејче“ е со најдолг стаж, а со тоа и најгобата продукција.Распеани срца ќе се одржат по 23-ти пат на сцената во Домот на културата “Ацо Шопов“.Ќе бидат изведени нови 14 песни за деца.Публиката во салат, но и жири составено од радио и тв станици од Македонија ќе ги одберат најдобрите песни.По одржувањето на Фестивалот, претставник од “Распеани срца“, ќе учествува на меѓународен фестивал на песни за деца во Нови Травник – Босна и Херцеговина.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter