Вести

Денови на кочанскиот ориз

Oд 27 до 29 септември, во Кочани ќе се одржи 27. издание на манифестација „Денови на кочанскиот ориз“.

Манифестацијата започнува со традиционалниот избор на жетварска убавица, кој ќе биде збогатен со настапите на танчарите Илија Карадакоски и составот Eat the Beat. Во текот на трите дена ќе настапат Баклава, Тамара Тодевска и Тијана Дапчевиќ, Драган Теодосиев квартет, Conquering Lion.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter