Вести

СВР однегува кривична за негувателки

Две негувателки од детска градинка во Штип добија кривични пријави за торено  кривично дело „запуштање и малтетирање на малолетно лице“.

Кривичните пријави се поднесени против 59-годишните Б.С. и Р.В.„На 05.07.2018 година  во времето од 07,00 до 14,30  часот во Штип во детска градинка   пријавените, вработени како згрижувачки работник – неговател,  додека биле  на своите работни места, дозволиле двегодишно дете да се здобие со телесни повреди нанесени од страна на друго малолетно дете, згрижено во истата група“, велат од полицијата.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter