Вести

Времето го спои Штип со Монтреал

Најмалку 19 лица починаа на подрачјето на Квебек како последица на високите температури што неделава го зафатија источниот дел од Канада.

Меѓу жртвите 12 се од Монтреал, наведе службата за вонредни ситуации.Метеоролозите соопштија дека во источниот дел на Канада температурите деновиве се движеа помеѓу 34 и 40 Целзиусови степени, со висока стапка на влага.Ниту еден смртен случај не е регистриран во соседната провинција Онтарио, каде што деновиве преовладуваа високи температури.На подрачјето на Монтреал во 2010 година починаа околу 100 лица поради високите температури.Утре  во Штип ,кој преживее ќе раскажува, максимална до 40 , за напладне да истури дожд.

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter