Вести

“Амадеус“ на ШКЛ

Вечерва во рамките на Штипско културно лето  Народниот театар од Штип ќе ја игра претставагта “Амадеус“ од Питер Шефер во режија на Иван Лео Лемо

 

Играат: 
Амадеус - Ефтим Трајчов Ѓаурски
Салиери - Владимир Тулиев
Констанца - Душица Тренева
Вентичели - Пеце Ристевски/Мирко Голомеов
Јосип II - Кристина Атанасова Арсова
Барон Ван Свитен - Миле Вратеовски
Коморник Фон Штрак - Раде Рогожаров
Гроф Розенберг - Милорад Ангелов

Потоа заочнува повеќе  месечниот пост на професионалците од штипскиот театар.Некои богами имаат повеќедецениска ваканција на играње, но не и на земање плата.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter