Вести

По 33 пат ШКЛ

Вечерва започнува 33-то Штипско културно лето. Започнува со гала концерто на познатата штипска оперска ѕвезда Елена Голомеова.

Во големата сала на Домот на културата “Ацо Шопов“ ќе отпее нумери од композиторите:Куртис, Кардиљо, Маскањи, Ле гран, Биксио и меѓу нив Славе Димитров.Утре пак во рамките на летотот во Општинскиот мултимедијален ќе биде отворена изложбата Пејсажни размислувања од студенти на техничко-технолошкиот факултет при УГД: Катерина Деспот, Васка Сандева и Александар Џинго

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter