Вести

Ансамблот “Тоска“ на турнеа во Франција

Ансамблот “Тоска“ од Штип , денеска замина на 14 дневна турнеа во Франција.

По покана на дирекцијата на фоклорниот фестивал што се одржува во Лион и тоа по 35 пат, од Македонија единствен претставник е токму ансамблот “Тоска“, кој секоја година учествува на вакви фестивали, па дури имаше учество дури и во Кина, нешто што не му успеало ниту на “Танец“.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter