Вести

Бос по трње со “Бог на масакрот“

Народниот театар од Штип учествуваше на 53-тото издание на македонскиот театарски фестивал “Војдан Чернодрински“.

Штипскиот театар во Прилеп ја играше за една од наградите преставата “Бог на масакрот“ од Јасмина Реза, а во режија на Нела Витошевиќ.Како и многупати досега штипскиот театар од овој фестивал се вратија боси по трње, односно без ниту една награда.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter