Вести

Кога месечината “слета “ на земјата

Астрономската слика на денот од НАСА е еден од најпосетените делови на официјалната веб-страница на американската вселенска агенција и се состои од фотографии кои имаат објаснувања од експертите, обично астрономи.

 

Видеото објавено на 4 јуни 2018 година е прекрасно и дефинитивно вреди да го погледнете.

Видеото е снимено од фотографот Даниел Лопез од Ел Сиело де Канариас и прикажува како нашата Месечина се спушта кон Земјата додека луѓето стојат и гледаат. Накратко, станува збор за спектакуларна снимка. 

Описот на фотографијата на НАСА нагласува дека луѓето не се во опасност бидејќи оптичката илузија што ја гледаме е резултат на леќите на телескопот на камерата сместена на вулканот на Канарските Острови. 

ГЛЕДАЈ ВИДЕО

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter