Вести

Средношколски медиумски камп

Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип од 11 до 14 јуни ќе организираат Средношколски медиумски камп во Штип.

На кампот средношколците преку практична работа со професионални новинари и медиумски работници ќе учат како се прават видеоприлози, фото-приказни и како се подготвува телевизиска емисија. Учесници на кампот се авторите на најдобрите медиумски производи од Конкурсот „Изрази се преку медиумите“ и средношколци кои се активни соработници на средношколскиот весник „Медиум“.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter