Вести

Ден на музеите со атрактивна изложба

По повод Денот на музеите, 18 мај, НУ Завод за заштита на спомениците на културата и музеј – Штип го одбјележува со отворање на ликовна изложба.

Изложбата е насловена „Современата уметност од светлината на музејското депо“, на која што се изложени досега неизложувани дела од збирката „Македонска современа уметност“. Изложбата е поставена во уметничка галерија „Безистен“.Поставени се 40-тина дела работени во разни техники, некои од делата се создадени 1923 година.

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter