Вести

24 лица возеле со алкохол, а некои и под наркотици

За еден ден, полицијата проверила 90 , а открила 24 пијани возачи.

Ова е резултат акцијата фокусирана главно на возачи  кои управуваат под дејство на алкохол. Истите се исклучени од сообраќај, времено им се одземани возачките дозволи и издадени им се мандатни платни налози, изјави Гордана Панајотова, портпарол на СВР – Штип.

СВР Штип укажува и на фактот дека се почесто  при контролата на лицата кои управуваат со возила покрај алкохолот видливо е дека возачи се под дејство на наркотици.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter