Вести

Штипјанец има Гибсон вредна над 20.000 долари

Светски познатата компанија произведувач на гитарите Гибсон поднесе барање за стечај заради реорганизација на работниот модел, со новите сопственици, своите кредитори.

Гибсон, фабрика од Нешвил позната по своите легендарни модели Лес Пол и СГ, има 500 милиони долари долг, а за тоа, според нив, е одговорна аквизицијата на произведувачите на електронска опрема од другата страна на океанот, чија продажба е во голем пад.На нејзините гитари свиреа и светски познати музичари како Елвис Присли, Боб Дилан, Ерик Клептон, Џими Пејџ и други.Годишно, компанијата произведува над 170.000 гитари во повеќе од 80 држави.Во Штип има повеќе модели на Гибсон, неколку модели се Лес Пол, еден дури и во Македонија Лес Пол-артисан.Во Штип има  гибсонов антиквитет кој сега вреди над  20.000 долари

 

 

 

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter