Вести

Добро мрачно утро џезери!!!

Денеска е светски ден на џез музиката.

Него го одбележа со револт за состојбите  во музиката и особено џезот истакнатиот изведувач на џез , блуз соул, поп нумери Катерина Мицанова, инаку сопруга на инструменталистот (саксофон) од светски калибар Гоце Мицанов.Еве што пиша Мицанова:

 

Ја загубивме ли  војната со невкусот и примитивизмот во музиката?

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter