Народ кој се моли на Лукас, Цеца, Дара и ним слични

Не помогнаа ниту историските факти за прва опера, не помогна ниту тоа што повеќе од 3 децении во Штип се организа Макфест, не помогна ниту тоа што Штип има музичко училиште, не помогна ниту тоа што има во Штип музичка академија.Не помогнаа ниту институциите од културата и уметноста.

Не помогнаа бидејќи народот го сака Аца Лукас.Поразително е тоа , но уште потрагично е постоењето  на институции кои не ја исполнуваат својата мисија, на одржување на културолошката и уметничката препознатливост на штип и на една нација, која себе си се смета од бога дадена, а моли да дојде Лукас, Цеца, Дара, Беквалац и ним слични.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter