Вести

Дојчиновски со идеи за подобар Макфест

Владимир Дојчиновски е новиот уметнички директор на Макфест.Дојчиновски и припаѓа на таканаречената помлада генерација на автори и продуценти од Македонија.

Заради квалитетот на неговите композиции и продукции неколкупати беше наградуван на Макфест.Како и за другите автори, и Дојчиновски е дете на Макфест.Сега е време зрелата личност да му возврати на Фестивалот.Засега вели Дојчиновски концептот останува таков каков што е, со тоа што странските изведувачи ќе пејат на македонски јазик.За понудата Дојчиновски вели дека програмата нема да биде пополнета од конкурсната понуда, туку и по принципот на нарачки, а крајно време е Макфест да почне да создава нови ѕвезди вели Дојчиновски.

ВИДЕО

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter