Вести

Успешен концерт на Перо Цаца

Штип беше домаќин на концертот на познатиот пејач на песни на влашки јазик Перо Цаца.

Полната сала на Мултимедијалниот центар на УГД ,беше доказ за жедта за добра народна песна, отпеана и на влашки и на македонски јазик, со музичка придружба на познати и признати инструменталисти. Ова е прв концерт по една деценија на било кој изведувач од фолклорот.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter