Вести

Убавина и нежност се роди во болницата во Штип

Во Клиничката болница во Штип на први јануари во 2.45 минути  се роди женско бебе.

Повеќе...

Изложба во Дом на млади

Дом на млади е организатор и домаќин на  првата самостојна изложба на сликарот Ристе Мицевски.

Повеќе...

“Зошто се роди Исус Христос“ –предавање на Филип Иванов

Вечерва во библиотеката Гоце Делчев теолошко предавање.

Повеќе...

Градски хор - концерт

Во рамки на програмата за одбележување на Денот на градот “Св. Никола“ вечерва во Општинскиот мултимедијален центар “Киро Глигоров“, предновогодишен концерт ќе има Градскиот хор.

Повеќе...

Концерт за “Глас и пијано“

На Меѓународниот  Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во СВ. Николе концерт за “Глас и пијано “.

Повеќе...

Весел експлозив-Дедо Мраз подарок , казна 500 евра

Лице кои неовластено пука од огнено оружје, употребува пиротехнички средства или сличен експлозивен или лесно запалив материјал, или на сличен начин го нарушува мирот и безбедноста на граѓаните ќе му биде казнето со  глоба во износ од 200 до 500 евра во денарска противвредност.

Повеќе...

Дом на млади институција која ја одбележа годината

Дом на млади е институција за пример.

Повеќе...

Жена падна од трактор

Во полициска станица Штип од Клиничка болница Штип било пријавено дека кај нив била донесена В.Д.(57) од село Стар Караорман.

Повеќе...

Центарот за култура не е умрен, не се знае кога

Поради неорганизираност и блокирана сметка на Домот на културата „Ацо Шопов“ во Штип, кој беше организатор и во чија сала се одржуваше театарскиот фестивал за деца „Малиот принц“ , годинашново шесто издание нема да се одржи.

Повеќе...

“Театар во куфер“ на прес во Скопје

Во Скопје Дом на млади организираше конференја за печатот радиото и телевизијата, на која  беше промовиран првиот Меѓународен театарски фестивал со наслов “Театар во куфер“.

Повеќе...

Како Македонец го редизајнира YUGO

Новиот Yugo GT 5000   е наследник на моделот 311, но доаѓа во многу поголемо импресивно издание со модерна технологија и многу голема снага.

Повеќе...