Вести

Од први октомври поскапува струјата...

Советот на Агенцијата за енергетика на србија со согласи со одлуката цената на електричната енергија за домаќинствата и малите купувачи да биде зголемена за 2 проценти од 1-ви октомври.

Повеќе...

Допинг скандал ја тресе ФИФА

Руската хакерска група Fancy Bears откри допинг сканда, објавувајќи листа на 25 фудбалери, кои користеле забранети супстанци за време на Светското фудбалско првенство во Јужноафриканската Република.

Повеќе...

Констанин Каменаров е нов директор на БНТ

Додека кај нас во (С)МРТ нема промени во Бугарија промени во Бугарската национална телевизија.Констанин Каменаров е новиот генерален директор на БНТ.

Повеќе...

Лидери – без деца

Лидерите на европските земји имаат една заедничка работа која можеби влијае на начинот на кој ја водат Европа.

Повеќе...

Квeбек и Македонија

Филолошкиот факултет  при УГД беше домаќин на професор Евен Ле Калве Ивичевиќ од Филозофскиот факултет во Загреб.

Повеќе...

10 корпорации под конец ја држат храната

Само 10 компании го контролираат секој голем бренд за храна и пијалоци во светот.

Повеќе...

Лек против депресија

Депресијата е водечки фактор за лоша здравствена состојба и работна неспособност во светот. Од депресија страдаат околу 322 милиони луѓе во светот, а во изминатите десетина години бројот на заболени е зголемен за повеќе од 18 отсто, соопшти Светската здравствена организација (СЗО).

Повеќе...

“Сан Ремо“ нема да замине во “пензија“

67 години наполни Фестивалот на италијанската канцона “Сан Ремо“.По сила на закон кај нас ќе беше испратен во пензија.

Повеќе...

Халал бизнис-Алал профит

Милијарди долари во светот се заработуваат од халал производи.

Повеќе...

2.7 милијади долари за чист воздух

Пекинг оваа година ќе потроши 2,7 милијарди долари за борба против згадувањето на воздухот, јави агенцијата Синхуа.

Повеќе...

Воз кој оди на “ветер“

Холандската национална железничка компанија "NS", денес објавила дека нејзините возови возат на електрична енергија која во целост се добива од ветерници, рекол портпаролот на компанијата Тон Боон, а пренесува "Guardian".

Повеќе...