Вести

Крај на летно-зимно време

Европската комисија  го објави предлогот за укинување на полугодишното поместување на часовникот во ЕУ во 2019 година, давајќи им на земјите-членки слобода да одлучат дали сакаат да го задржат летното или зимското сметање на времето.

Мораме да престанеме со поместувањето на часовникот - изјави Јункер, додавајќи дека земјите-членки ќе изберат дали сакаат да преминат на летно сметање на времето или да се вратат на зимското.Во анкетата спроведена од Европската комисија учествуваа рекордни 4,6 милиони луѓе и повеќето се изјасниле против поместувањето на часовникот. 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter