Вести

Словенечките полицијаци немаат милост ниту за ученици

Екскурзијата на загребски средношколци во Рим, се претвори во вистинска драма, поради нивниот другар, инаку сиријски државјанин.

Словенечката полиција го исфрли од автобусот.Учениците тргнааа на екскурзија во Италија, а кога словенечката гранича полиција сватила дека меѓу учениците се наоѓа момче од Сирија, одлучи да му забрани влез во шенген зоната, иако поседувало момчето хрватски пасоч за странци. Пред очите на згрозените средношколци, словенечките полицијајци го влечеа момчето од Сирија од авотбусот.Сите врескаа бидејќи не им беше јасно што се случува. Децата беа очајни бидејќи нивниот школски другар неможе да замине на ексурзија, пренесуваат медиумите.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter