Вести

Хрватска ќе го испорача Морина на Србија

Врховниот суд на Хрватска ја одби жалбата на Исмаил Морина,на првостепеното решение и утврди дека се исполнети сите услови за негова екстрадиција во Србија.

Морина,по потерница беше уапсен во Дубровник.Србија го товари дека во октомври 2014, управувал со дрон,на кој беа закачени нацоналистички обележја како и  знамето на“Голема Албанија“,со што го прекина натпреварот помеѓу Србија и Албанија

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter