Вести

Кој сакаше да ја распродаде Народна техника

Народна техника не  така одамна беше носител на воншколските активности во техничките науки, па дури и во  уметноста.

Повеќе...

Уште две кривични пријави против Ангел Бојаџиев

Против поранешниот директор на штипското јавно претпријатие „Исар“ се поднесени две кривични пријави за „злоупотреба на службената положба и овластување“.

Повеќе...

Од велосипед, директно во болница

Пад од велосипед , за штипјанец заврши многу лошо.

Повеќе...

Чиста вода за Балканска и другите населби

Балканска па и другите населби лоцирани во тој ареал, ќе добиваат вода за пиење од водоводниот систем на Јавното претпријатие “Исар“.

Повеќе...

Словенечкиот амбасадор Јазбец во Штип

Денеска градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, оствари средба со амбасадорот на Република Словенија во Република Македонија, Милан Јазбец.

Повеќе...

Жаби на плажа.

Своеглавоста на поранешниот градоначалник Захаирев и поранешниот негов послушник Ангел Бојаџиев, сега како и за редица други проекти ја плаќаат жителите на Штип, кои аплаудираа на секоја глупост што ќе је ја смислеше оваа луда двојка, која стануваше и луда тројка и се претвораше во уштеполуда четворка.

Повеќе...

Кривична пријава против Ангел Бојаџиев, поради метли

Секторот за внатрешни работи Штип поднесе кривична пријава против А.Б.(43) од Штип за сторено кривично дело „Злоупотреба на службената положба и овластување “ и против ЈТД „Џолев Компани“-Штип и И.Џ.(41) од Штип за сторени кривични дела “фалсификување и уништување на деловни книги“ и „Потикнување“.

Повеќе...

Ограбена некогашната регионална телевизија Канал плус

Некогашната регионална телевизија “Канал плус“ е ограбена.Оваа телевизија беше формирана да и служи на ДПМНЕ и братучедите.

Повеќе...

Промоција на стихозбирка од Малец

Денеска во Центарот за култура Ацо Шопов, беше извршена промоциија на збирката песни од поетот Ристе Јованов – Малец со наслов “Проѕирни слики & сенки движни“.

Повеќе...

Место пат ќе добиеме автопат

Докажаните големи дивоградбеници продолжуваат со правењето на пат преку бунарите во месноста “Фортуна“.

Повеќе...

Неодговорна политика го уби водоснабдувањето

Денеска на социјалните мрежи беше публикувано видео, кое сведочи за негрижата на граѓаните кон водоснабителни објекти.Станува збор за резервоар на Каракуш, каде претежно живее ромска популација.

Повеќе...