Вести

Пари од пензионерите за партии и “Брегалница“

Иницијативниот одбор за  смени во Здружението на пензионерите денеска  упати дузина прашања  до раководствотона општинскиот сојуз на пензионерите.

Повеќе...

Праизведба на “Енци менци-одделенци“

Драмското студио “Р“ при Домот на културата “Ацо Шопов, задутре премиерно ќе ја одигра претставата за деца и млади “Енци Менци одделенци“ од Трајче Кацаров.

Повеќе...

Раководството на штипските пензионери и глуво и немо

До денеска Здружението на пензионерите од Штип нема одговор за барањето на инцијативниот одбор за поднесување оставки.

Повеќе...

Ултиматум на пензионери до нивното Здружение

Иницијативниот одбор сочинет од пензионери членови на Здружението на пензионерите на Македонија, денеска уште еднаш и тоа ултимативно ги повика членовите на Извршиот одбор на сојузот на пензионерите на Штип и Карбинци доброволно да се повлечат од функциите.

Повеќе...

Свечености за “Св.Никола“

Штип и годинава и тоа по 9-ти пат ќе го одбележи патрониот ден “Св. Никола“.

Повеќе...

Многу желби, малку можности

Невладиониот сектор во Штип и локалната самоуправа предводена од градоначалникот Благој Бочварски имаа средба.

Повеќе...

Ќе се одбележи “Св Никола“ патронот на Штип

И годинава ќе биде одбележан патрониот ден на градот Штип, празникот “Св. Никола“.

Повеќе...

Кој и каде ги однесе радијаторите од Домoт на културата

Каде исчезнаа грејните тела од Домот на културата “Ацо Шопов“.Вршителот на должноста директор Никола Ристов кажа дека пред пет години на нему непознат начин исчезнуваат радијаторите од Домот на културата.

Повеќе...

Караван за детство без пречки

Во Штип се одржа еднодневен  филмски фестивал „Караван за детство без пречки“ во Дом на култура „Ацо Шопов“ во Штип.

Повеќе...

“Трговскиот центар “ дели кривични во катастерот

СВР Штип поднесе кривична против вработени во катастерот за Трговскиот центар.

Повеќе...

Има или нема вода во Шип

Центарот на Штип и денеска осамна без вода. На водата како извор на животот мислиме само кога ја нема.

Повеќе...