Вести

Сакал ама не може да го заташка алкохолот

На први декември кај училиштето “Гоце Делчев“ се случила сообраќјна незгода во која за среќа нема загинати и повредени.

Повеќе...

Полни гради чист воздух во Штип

Штип е најнезагадениот град во земјава покажаа резултатите на лабoраторијата „Амбикон“ при штипскиот универзитет „Гоце Делчев“ (УГД), а која веќе еден месец има поставено мерна станица на општинската зграда во Штип.

Повеќе...

Изгор цени на штипскиот пазар

Пазарен ден пред божик, накупците препродавачите и сите други кои не произведуваат, а говорат во името на производителите треба да бидат посетени од инспекторите на УЈП.

Повеќе...

Раководството го обвини покојниот претседател

Општинското здружение на Пензионерите од Штип и Карбинци преку конференција за печатот , радиото и телевизијата даде какво такво објаснување како трошеле пенионерски пари.

Повеќе...

КОЛЕДЕ нема ПОВОРКА има

По повод Христовото раѓање -Божик, за првпат во Штип се организира коледарска поворка на децата од штипските училишта.

Повеќе...

Тротоари во “Сењак“

Во населбата Сењак, се реализира изградбата на нов тротоар на улицата „Борис Крајгер“, на потегот од спортската сала на УГД до крстосницата со булевар „Партизанска“.

Повеќе...

Сара е првото новороденче

Првата рожба во болницата во Штип е девојче од мајката Ивана Постолова од Општина Карбинци, којашто се породила во 01:50 ч.

Повеќе...

Новогодишно обраќање на градоначалникот Бочварски

Градоначалникот на Штип Благој Бочварски честитајќи им ги новогодишните и божикните празници на граѓаните на Штип , и при тоа посакувајќи им задравје и среќа и подобар живот во 2018 година, потсети на активностите кои во овие речеиси два месеци ги презеде тој по неговиот избор на градоначалники по промената на структурата во Советот на општината.

Повеќе...

Никола Тушев-претседател на СДСМ-Штип

Општинската организација на СДСМ од синоќа има нов претседател.Никола Тушев-Баче е новиот претседател на СДСМ во Штип.

Повеќе...

Градоначалникот во новогодишна обиколка

Градоначалникот на Штип, Благој Бочварски денес оствари предновогодишни посети на неколку институции.

Повеќе...

Штип во Гоце Делчев

Делегација на Општина Штип предводена од страна на градоначалникот, Благој Бочварски, оствари посета на Општина Гоце Делчев во соседна Република Бугарија.

Повеќе...