Вести

Има се‘, само нема вода во Отиња

Штипската ,Гимназија каде ќе се одржи балканскиот шампионат во одбојка на песок се наоѓа во центарот на Штип, веднаш до коритото на реката Отиња.

Повеќе...

10 зони за рекреативен спорт

Десет активни зони за спортување во Општина Штип преку коишто ќе бидат мотивирани повеќе младите да спортуваат, возрасните да рекреираат, а децата да се забавуваат.

Повеќе...

Загадувачите загадуваат, додека надлежни одмораат

Секое утро и секоја вечер над Штип надвиснува црн облак.

Повеќе...

Студенти од Бугарија кај градоначалникот Бочварски

Градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварски, имаше средба со студенти од Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ од Велико Трново, Р. Бугарија.

Повеќе...

Вонредно собрание на Радио клубот “Никола Тесла“

Следната недела вонредно собрание ќе има Радио клубот Никола Тесла.

Повеќе...

Пренос од седниците на советот

Советниците во Советот на општината ја одржаа деветата седница. На дневен ред промени на урбанистички планови, и барања, барања, барања за доделување на средства на спортски клубови и култуно уметнички друштва.

Повеќе...

Официјално Зоран Здравев претседател на ФКК “Ванчо Прке“

Фото кино клубот “Ванчо Прке“ има ново раковдство.

Повеќе...

Јагма за карти за концертот на Елена Голомеова

 

Започнува 33-тото издание на манифестацијата “Штипско културно лето“. Нејзиниот почеток е закажан за 29-ти јуни со концертот на штипската и француската оперска ѕвезда Елена Голомеова.

Повеќе...

На дивиот пат- процепи, како тектонски раседи

На претходниот градоначелник, во неговото време му текна да гради пат и мост преку Брегалница, и да го уништи водоснабдителниот систем на Штип.

Повеќе...

Кој ќе “командува“ во Бетон - Штип

Во штипски „Бетон“ се случи значајна промена! Еден од четирите големи акционери ги продаде своите акции!

Повеќе...

Најнапред бебе, сега почина родилка

Пред три дена почина новороденче, а денеска почина родилка во штипската Клиничка болница, потврди директорот на болницата Ален Ѓеорѓиев.

Повеќе...