Вести

Промоција на стихозбирка од Малец

Денеска во Центарот за култура Ацо Шопов, беше извршена промоциија на збирката песни од поетот Ристе Јованов – Малец со наслов “Проѕирни слики & сенки движни“.

Повеќе...

Место пат ќе добиеме автопат

Докажаните големи дивоградбеници продолжуваат со правењето на пат преку бунарите во месноста “Фортуна“.

Повеќе...

Неодговорна политика го уби водоснабдувањето

Денеска на социјалните мрежи беше публикувано видео, кое сведочи за негрижата на граѓаните кон водоснабителни објекти.Станува збор за резервоар на Каракуш, каде претежно живее ромска популација.

Повеќе...

Детронизацијата не е завршена.

Сеуште во Штип владее бившиот Илчо Захариев и неговата свита.За само неколку месеци тој со своите послушници кои сеуште извршуваат одговорни функции ги обезличија јавните претпријатија и јавните служби.

Повеќе...

Мотивации од успешни мотиватори

На 3 април во Мултимедијалниот центар на Универзитетот „Гоце Делчев“ – Штип, со почеток во 15 часот, ќе се одржи третиот настан од акцијата „Feed Your Brain“ или „Нахрани го својот ум”.

Повеќе...

Денот на водата, вода го однесе

22-ри март не е само ден “Четрсе“ или “Младенци“.22-ри март Светски ден посветен на водата, или водите.За жал ниту во некаква назнака не беше одбележан.

Повеќе...

Кинези го сакаат патентот на учениците од штипската гимназија

Кинеска компанија заинтересирана за патентирање на иновативната маска за телефон на штипските гимназијалци. Се работиза компанија „Фосун“, од каде доставиле имејл до тимот од штипската гимназија и покажале интерес за производот.

Повеќе...

Штип престана да води грижа за води.

Во Штип сеуште нема најава за активности со кои ќе се одбежели 22 март Светскиот ден на водите.

Повеќе...

Невладините аплицираа

Денеска беше последниот ден за аплицирање со предлог проекти до Здруженија и фондации од општината Штип.

Повеќе...

Блокатори како фудбалски топки

Јавното претпријатие “Стипион“ ежедневно ги извршува обврски за ставање на блокатори на автомобилите кои се паркираат на површини кои не се наменети за таа цел.

Повеќе...

Блокатор на кола, закана по вработените

Непочитувањето на нормите за паркирање во центарот на Штип , продолжува со несмален интензитет.

Повеќе...