Вести

Во Вараждин со “Отварач за конзерви“

Народниот театар од Штип, утре заминува за Вараждин -Република Хрватска, каде ќе гостува со претставата “Отварач за конзерви“ во режија на истакнатиот хрватски актер и режисер Стојан Матавуљ.

Повеќе...

Наградени од Денот на поезијата

НУ-УБ „Гоце Делчев“ во соработка со Совет на млади ја спроведе поетската акција „Плати кафе со поезија“ во џез-клубот Матис во Штип.

Повеќе...

Богатa програмa за “40-се“

Во Дом на млади со настапи на пејачки друштва...

Повеќе...

“Тајните на Исарот“ -промоција

Национална установа - Универзитетска библиотека „Гоце Делчев“ – Штип денес организира промоција на книгата „Тајните на Исарот“ од Звонко Белдедовски.

Повеќе...

Ден на поезијата

Во Штип одбележан Светскот ден на поезијата, со организирање од страна на Библиотеката во Штип на манифестацијата “Пиј кафе, плати со поезија“.

Повеќе...

Дом на млади и “Четрсе“'

Дом на млади утре е организатор на програмата за одбележување на вековниот празник “Четрсе“.

Повеќе...

Поетите од “Струга“ во Штип

Штип по подолго време ќе биде домаќин на дел од поетите учесници на годинашнава поетска манифестација “Струшки вечери на поезијата“.

Повеќе...

Децата градат соживот

Согласно  проектот за Меѓуетничка интеграција „Градиме мостови„, “ООУ„Ванчо Прке“со партнер училиштето Единство - Башкими од Гостивар организира форум „Театар“.

Повеќе...

Портрет на поетот Славе Ѓорго Димоски

Националната установа -Центар за култура “Ацо Шопов“ и Националната и универзитетска библиотека “Гоце Делчев“ организираат книжевен портрет на Славе Ѓорго Димоски, добитник на наградата “Ацо Шопов“, која ја доделува Друштвото на писателите на Македонија.

Повеќе...

Дом на млади -Happening “40”

Дом на млади по 28 пат ќе биде организатор на манифестацијата “40-се“.

Повеќе...

Ноќ на Андерсен

Во пресрет на денот на шегата “1-ви април“, во националната установа Национална библиотека “Гоце Делчев“ ќе биде реализирана програмата “Ноќ на Андерсен“.

Повеќе...