Вести

Изложба “Ана Франк“

Во Mултимедијалниот центар “Киро Глигоров“ е отворена документарна изложба со наслов “Ана Франк“.

Повеќе...

Штип бара пари и за реконструкција на градинката “Пчелка“

Во Штип се одржува информативната сесија zа објавениот втор јавен повик за прибирање предлог-проекти за ИНТЕРРЕГ ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Македонија и Република Бугарија.

Повеќе...

Убиен од тепање

62 годишен штипјанец, утринава е пронајден мртов во својот дом на улицата Сутјеска. Телото го пронашол неговиот син, а случајот во полиција го пријавила сосетката.

Повеќе...

Пензионерите секој вторник на бања

Секој пензионер, секој вторник со легитимација од Јавното претпријатие “Исар“ќе може да  учива во термалните води од Кежовица.

Повеќе...

Дом на млади бира директор

Општинската институција Дом на млади наскоро ќе добие нов директор.

Повеќе...

Мултимедијалниот систематизиран

Советот на општината Штип на последната седница донесе одлука за организацијата, делокругот и начинот на извршување на задачите на општинската администрација.

Повеќе...

Седница како седница

Заседаваше советот на општина Штип.На дневен ред еден куп извештаи за работата на училиштата и детските градинки.

Повеќе...

Блокатор за неправилно паркирање

Општината Штип ги заострува критериумите против нелегалното паркирање.

Повеќе...

Стипион чисти канали

Јавното претпријатие “Стипион“ денеска започна со расчистување на каналите во населбата Три Чешми.

Повеќе...

Дивите тераси се рушеa, кога ќе се руши најголемата дивоградба

Обиколницата која целосно го уништи бунарскиот систем во локалитетот “Фортуна“ , се претвори и во локација на истовар на шут.

Повеќе...