Вести

Прскање против досадни мушички и уште подосадни комарци

Општина Штип преку овластена фирма, на територијата на општината Штип ќе спроведе тереистичка дезинсекција со цел уништување на комарците.

Повеќе...

Во Брегалница повеќе нема што да се загади

Реката Брегалница, нашиот колектор за се и сешто, нема вода и затоа е колектор на отпадни води и течности кои по нејзиното корито ќе ги испуштат индустриските капацитети.

Повеќе...

Комисиски заседанија

Денеска во советот на општината заседааа комисиите за статут и прописи и комисијата за урбанизам.

Повеќе...

Дали парите или чувствата се причина за самоубиството

Во викенд населбата Суитлак-Штип пронајден е обесен Мице Ристов сопственик на фирмата “Ларчер“.Т

Повеќе...

Вештото лице не дојде на суд, бил на прослава

Денеска во Основниот суд во Штип требаше да биде одржано ново рочиште за  изградбата на дивоградбата наречена пензионерски дом , кој се наоѓа на влезот од Касарната Јане Сандански во Штип.

Повеќе...

Емил Павлов достојно дочекан во Штип

Емил Павлов е европски првак во карате во категорија до 61 килограм.Тој со пет победи го освои златото на Европското карате првенство што се одржа во Нови САд-Република Србија.

Повеќе...

Проекција на Исцелител

Вечерва во Дом на млади ќе биде извршена проекциија на филмот “Исцелител“ од режисерот Ѓорче Ставревски.

Повеќе...

Лекарски против далтонизам, слепило и глувост

Надлежните инспекциски тела и органи, сите до еден на здравствен преглед, да им се дијагностицира глувост, слепило и далтонизам.

Повеќе...

Вакцинација на деца

По повод Европска недела на имунизацијата, Општина Штип организира систематски преглед и вакцинирање за околу 80 дечиња.

Повеќе...

Недоречени градби

Секоја генерација зад себе остава по некоја недоречена градба, оваа нашава ќе остави по бааги недоречени градби. Највеличенствената недоречена градба е трговскиот центар.

Повеќе...

Штип град на првата опера, и сега град на невкус и кич

Штип некогашниот град кој ширеше страв и трепет во културата и уметноста во регионот, станува град кој пак шири страв и трепет, но поради понудата од невкус и кич.

Повеќе...