Вести

Таксистите незадоволни, незадоволни се и патниците

Некогаш беше од такси возило ќе се препнеш. Што питоми,односно лиценцирани што диви, вртеа по цел ден.

Денеска ги  има неколку со лиценца и уште некој кој работи на диво. Велат таксистите повеќе не им се исплаќало да возат за овие цени.Општината на следната седница ќе расправа по предлог тарифникот за услугите на такси компаниите.Во градскиот сообраќа нема да има промена на цената таа останува иста 50 денари, додека во меѓуградскиот такси сообраќај цената се зголемува за 5 денари.Такси компаниите не се задоволни од ваквиот предлог, бидејќи реално за нив било цените да се зголемеле за 20%.

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter