Вести

Училиште се оградува од ученици.

Имав еден наставник во осмолетката тогашна “Јосип Броз Тито“, кој секое лете ќе одбрешене еден спрат и сам ќе го обелеше, ќе префарбаше прозорци и врати.Тој сам тоа го правеше.

Но тоа време условно е многу одамна па сите заборавиле, особено сегашниве раководства на училиштата. Утрово гледам како деца ученици од основното училиште “Тошо Арсов“ се качуваат по новата ограда, за да ја прескокнат и да влезат во улиштето. Некои веднаш останаа без фармрките, други почнаа да цимолат од гребаници.Ова се случи ова утро, бидејќи училиштето како јавна институција се огради , дури и од учениците.Нејасна е мотивацијата , како што нејасно е дали училиштето со оградата се откажува од користење на објект и дворно место.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter