Вести

Дај пари, пари давај!!!

Комисиски расправи пред новогодишната седница на Советот на општината.

Сите бараат пари, од миленикот на општината Фудбалскиот клуб Брегалница до разно разни здруженија на граѓани.Некои се оправдани, некои не. Основна карактеристика е дека голем дел од документите се правени по принцпипот копирај и вметни или копи пасте.Пример е барањето на средства од една хуманитарна организација, која пишавал дека нивните активности ќе ги следат локалните медиуми а меѓу нив и телевизија Канал плус. Заборавиле луѓето дека повеќе од три години оваа телевизија не работи.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter