Вести

94 години од раѓањето на Ацо Шопов

Декември е месец и кога се одбележува 20-ти декември денот на раѓањето на поетот, дипломат револуционер штипјанец Ацо Шопов.

Националната установа библиотека Гоце Делчев по тој повод организира повеќе програми од кои за одбележување се:

18.12.2018
„Парк на поезија во чест на Ацо Шопов“
Место: Спомен биста и спомен соба на Ацо Шопов во НУЦК „Ацо Шопов“

19.12.2018 г. од 12 ч.
Изложба на слики, фотографии, цртежи и поетски творби 
„Мојот град низ времето“
Место: НУ-УБ „Гоце Делчев“

20.12.2018 г. од 14.30 ч.
Средба на роднокрајни автори во роднокрајното одделение „Ацо Шопов“
Место: НУ-УБ „Гоце Делчев“

Во центарот за култура кој го носи името на поетот Ацо шОпов, ќе биде врачено признанието “Ацо Шопов“ на поетот ВАско Василев, добитник на наградата за најдобро поетско остварување.Ќе биде одржана програмата Младите за Шопов, чиј организатор е Дом на млади Штип.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter