Вести

Крводарување:Сеќавање за Јани Димитриев

Шеста година по ред во штипската гимназија Славчо Стојменски се организира хуманитарна крводарителска акција  во чест на Јани Димитриев.

Младиот штипјанец чиј живот згасна прерано и кој многупати ја покажал својата хуманост иако не бил полнолетен. Идејата потекнува  токму од хуманиот карактер на Јани.Гимназијата Славчо Стојменски заедно со црвен крст и семејството на Јани и оваа година организираат хуманитарна акција. Оваа година имаме 60 средношколици од четврта година

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter