Вести

Две фигури.

Две фигури шетаат низ градот, шетаат и мака немаат.Едниот уби средношколец, а другиот го фатија на дело како краде.

Едниот е стечаен управник, другиот сегашен адвокат, а претходно носител на функцијата јавен обвинител и началник на штипската полиција.Нивната вина секако не е во тоа што со кренати глави шетаат низ градот, туку со нивното шетање во јавноста покажуваат дека  надлежните инснтитуции не си ја вршат работата.Откакопочина детето вотаагрозна сообраќајна несреќа кај училиштето КолеНехтенин,во најмала рака од безбедносни причини човекот зад воланот требаше да добие притвор.Овој пак другиот серизоно треба да го бараа здравствените институции.А, пак тие институциите  досега не излегоа и по однос на едниот и по однос на дрдугиот случај со конкретен став.Ноевска политика, ги закопаа главите што е можно подлабоко во песокта.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter