Вести

Се пошумуваа тополи и врби.

Во рамки на програмата за зачувување на природата во Македонија и во соработка со општината Штип денеска на локацијата Пенуш беше извршено засадување на тополови и врбови садници.

Програмата  се реализира со помош на швајцарската аагенција за развој на соработка, со непознато учество на фармацевтска компанија.Засадени се над 120 садници.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter